Mikroteateret - Perfekte Fremmede

05.01 - 20.01.23


«Perfekte Fremmede» tar for seg 7 nære venner i et middagsselskap. Når alle rundt bordet påstår at de ikke har noen hemmeligheter for hverandre, utfordrer vertinnen dem til å bli med på en bisarr ”selskapslek”. Motstrebende godtar gjestene å legge telefonene på bordet og dele alt som skjer på dem i plenum, hele middagen igjennom. Små̊ og store hemmeligheter kommer gradvis for dagen, og middagsgjestene innser snart at de på ingen måte kjenner hverandre så godt som de tror.


Løgnen er et sentralt tema, og særlig det paradoksale ved den. Stykket diskuterer på mange måter hvordan løgnen på den ene siden splitter og ødelegger oss, men samtidig også̊ bidrar til å holde sære personligheter og ville sjeler i kompaniskap, opprettholde status quo, så lenge sannheten ikke kommer frem i lyset. I dette perspektivet kan løgn og hemmeligholdelse like gjerne være omsorg og beskyttelse som svik og bedrag. Et annet litt mer underliggende tema i stykket er teknologi og personvern. All den elektroniske informasjonen vi legger igjen om oss selv, gjør oss sårbare for overvåkning. At smarttelefonen inneholder så godt som ”hele livet vårt”, gjør den også̊ til et kritisk punkt i vår tilværelse. En kjensgjerning vi kanskje ikke evner å ta innover i stor nok grad.
«Perfekte Fremmede» er en forestilling for alle som har et nært forhold til mobiltelefonen sin.


Regi: Peder H. Næss
Cast: Vanessa Borgli, Ida Marie Bakkerud, Rudy Claes, Espen Sandvik, Jonathan Espolin-Johnson, Jesper Malm & Kai Kenneth Hanson
Produsent: Torvid Fladmoe

BILLETTER OG ALLE DATOER FINNER DU ---> HER.
Dørene åpner 18.30
Dørene lukkes presis kl 19:00!!!