SALONGEN - Bildets makt // Hos Arne

29.11.23


Velkommen til Salongen, Hos Arne


Denne salongen er første i salongserien “Det sovende demokratiet”. Temaene går som følger: Bildets makt, Etikken og politikken og Det sovende demokratiet.

For 65 år siden var nesten all form for fotografi nyskapende. Ikoniske bilder drev frem sosiale bevegelser. Nå er overeksponeringen virkelig, og sjokk er ledende forbruksstimuli og verdi. Kunst satt i bås med instapics, visuell journalistikk sauset sammen med AI-skapt propaganda.

Under denne Salongen skal dialogen handle om bildets makt i vår digitale virkelighet.

Bilder, tidskapsler, ruter fylt med følelser, ikke verbal kommunikasjon.

Både måten vi konsumerer og skaper disse bildene har endret seg drastisk i løpet av de siste ti årene. Hva tenker vi om bildet nå og hvordan ser fremtiden ut. Har vi tillit til journalistikken og tilpasser kunsten seg?

Perspektivene:
Maria Katarina T. Michelsen: Salongvertinne (Daglig leder og kurator for Hos Arne)

Gabriel Skålevik:
Frilanser for blant annet VG og Dagens Næringsliv. Bachelor i fotojournalistikk. Brenner for samtidsdokumentasjon og forkjemper for frihet rundt publisering av gatefotografier. Vinner av førstepris i årets bilde i kategorien Dagligliv i Norge, 2022.

Malin Susanne Westermann:
Malin er fascinert av den stille storslagne, skjøre og flyktige naturen i hverdagen - og enda mer siden hun fødte sitt første barn - Malin nærmer seg praksisen sin med en dyp følsomhet for alle stadier av livet, men fokuserer på morsrollen. Malin jobber mellom dokumentar- og kunstfotografi, og blander ofte faktaforskning med kunstneriske uttrykk.

Kristine Vegard:
Kunstner og samfunnsøkonom. Opptatt av spørsmål knyttet til natur, menneskets plass i naturen og sosiale forskjeller.

TBA
TBA

Kveldens meny ført i stekespaden av Huskokken:
Spekemat
Pepperkaker med blåmuggost
Søtpotetsuppe

Vi byr inn til galleriet for hemmelig musikalsk innslag.

Arrangementet er åpent, men med begrenset plass. Førstemann til mølla.

Vi sees, Hos Arne.