Salongen - Hos Arne

15.02.23


Velkommen til Salongen, Hos Arne

Hvor vi ønsker å stimulere til undring, kreativitet, og legge til rette for refleksjon. Vi ønsker å ta oss tid, og lage rom for å utvikle kunnskap og nye perspektiver i den gode samtale.

15. februar snakker vi med gallerister, kunstrådgivere og museer om unge og lovende kunstnere. Rundt bordet skal vi lære av hverandre og forstå bedre hvordan vi gir plass, hvordan bli synlig og hvor man finner up-and-coming kunstnere som fortjener oppmerksomhet – og hvorfor det er viktig.

Møt panelet:

Petter fra Guttestreker. Tegner, maler og digital kunst. Av og til kurator og gallerist.

Ellen Gleditsch jobber som kunstrådgiver.

Maria Katarina Tyssebotn Michelsen - Daglig leder og kurator Hos Arne. (fasilitator)

Julius Karoubi (f. 1998) jobber med mosaikk, tegning og maleri, og henter inspirasjon fra elementer i emballasje, popkultur og familiens røtter i Algerie.

Aurora Henni Krogh (f. 1996) er journalist i Subjekt. Hun er tidligere kulturjournalist i NRK, 730.no, og Clash Magazine, og har jobbet som musikkanmelder for blant annet Gaffa Norge og Dagbladet. Hun har en bachelorgrad i journalistikk fra University of East London, og et årsstudium i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo.

Pernille Gjærder Olsen er daglig leder for Bærum Kunsthall som viser et bredt utvalg av kunstnere med ulik bakgrunn og uttrykksform, her er både nyutdannede og etablerte kunstnere godt representert. Programmet til Kunsthallen er hovedsakelig juryert av eksterne kuratorer, med jurymajoritet fra de nordiske landene siden 2020, med innslag av noen kuraterte utstillingsperioder. Pernille har bachelor i Creative Industries Management fra BI, og bachelor i keramikk fra medium og materialbasert kunst fra KHiO. Hun var én av to etablerere av Wergelandshaugen, der jobbet hun som daglig leder og var blant annet med på å utvikle residensprogrammet, kuratere utstillinger og annet relatert arbeid til daglig og
kunstnerisk drift.

Anne Weyer-Larsen har bachelor i Business Administration fra Internationl University of Monaco og Bachelor i tekstil fra Medium og Materialbasert Kunst fra KHIO hun har bred arbeidserfaring fra kunstfeltet. Blant annet som en rutinert foredragsholder og formidler fra kunstinstitusjoner som Kunstnernes Hus, Henie Onstad Kunstsenter og nå Astrup Fearnley Museet. Hun har jobbet flere år ved Galleri K og har blandt annet kuratert og organisert kunstnerdrevne arrangementer som Hvitsten Salong i flere år og nå utstillinger ved Wergelandshaugen Kunstsenter. I tillegg underviser hun ved Einar Granum Kunstfagskole.

Dørene åpner 18.00
Samtalestart 18.30

Åpent og gratis

Vi serverer litt lett mat fra huskokken
Ta med noe du liker å drikke

Snakkes, Hos Arne