Salongen - Hva gjør en god politiker // Hos Arne

30.08.23


Velkommen til Salongen, Hos Arne.

Denne salongen skal vi snakke om hva som gjør en god politiker, ledelse, etikk og kommunevalg. Hva kreves av en i et folkevalgt verv?Hva gjør en god politiker?Hva gjorde at Einar Gerhardsen ble sittende i fire perioder? Og Gro Harlem Brundtland i tre?Det er typisk norsk å være god, sa Gro. I vår og sommer har det vært en del uro og oppstandelse på Stortinget. Men tingen er at du og jeg skal stemme ved kommunevalget om ikke lenge.

Hvem skal vi stemme på?
Hvem tror vi på?
Hvem har vi tillit til?

Våre politikere er valgt av oss. Hvordan vår by skal bli – kan være opp til deg og meg, vårt engasjement.Arne Næss mente at mange reflekterer for lite. Vi tror at vi må ta oss tid til å stille noen flere spørsmål enn, «hva skal du stemme?»

Å være politiker er ikke en jobb, men et tillitsverv. Hva ligger i det?
Hvilke forventninger har du til våre politikere?
De som skal representere deg og meg, vår by og vårt land?Hvilke forventninger har vi til oss selv? Bryr vi oss nok? Jeg tror vi kunne giddet litt mer. Vi kunne orket å stille høyere krav. Forventet mer enn sushifest, stjålne solbriller og store overskrifter. Kjøp av aksjer i våpen og krig - innsidehandel og korrupsjon.

Det kan friste å lukke øynene, bli ferdig med oppvasken og scrolle videre.
Men et sovende demokrati er skummelt.

Så la oss finne tid til å spørre oss selv,hva trenger byen vår?
Vår nabo?
Vårt nabolag?

La oss finne gode spørsmål.

Salongen er en helaften Hos Arne, med god mat og enda bedre samtaler. Vi samles i stuen for dialog og søker etter dybde, forståelse og nye spørsmål.'

Kveldens underholdning blir pianist Claudia Stepien og cellist Sophia Hugo Cabo.

Rundt bordet sitter:
Stine Hesstvedt
Arve Juritzen
Sigrid Heidberg
Kamzy Gunaratnam

Filosofisk appell blir holdt av husfilosofen
Dag August Schemdling Dramer

Salongvertinne: Maria Katarina Tyssebotn Michelsen

Kveldens meny ført i stekespaden av Huskokken:
Sopp-risotto med høstens funn i Nord-Marka
Hjemmelaget ertesuppe
Panerte tomatskiver med marscarpone og sardiner

Dørene åpner 18.00

Billetter 400,- eks billettavgift