Skrivekurs - Finn din stemme // Hos Arne

12.10 - 01.11.23


Skrivekurs - finn din stemme

Dette er et skrivekurs for deg som er villig til å dykke dypt i deg selv. Alle har sin egen stemme. Maria hjelper deg finne din, så du kan skrive det du vil med den stemmen du allerede har i deg. Det blir gitt oppgaver, samtaler og tekstgjennomgang. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper, men du må ha et ønske om å uttrykke deg skriftlig. Det vil ikke bli krevd at du deler noe, men innimellom settes det pris på om det frister.

Vi møtes fem ganger Hos Arne kl. 18-21.

Datoer:
torsdag 12. okt.
onsdag 18. okt.
torsdag 26.okt.
onsdag 1.november
onsdag 8. november

Maria B. Bokneberg er romanforfatter, skrivementor og fotograf. Hun debuterte på Samlaget i 2016 og kom med sin andre roman på Gyldendal i 2022. Maria har drevet Mentorprogrammet siden 2020, 1 til 1 tilbakemelding for skrivende. Kurset bygger på Marias metode for å skrive romaner.

Spørsmål kan sendes til: post@mariabokneberg.no

Bindende påmelding: VIPPS 4500kr til 41477196

Temaene for de ulike samlingene:

Barndommens steder
Å huske hjelper oss komme i kontakt med oss selv. Minner kan være triggere, men de kan også åpne opp til fortellingene vi lever med i hverdagen. Gjennom å huske barndommens steder og fortellingene om oss selv er det mulig å komme i kontakt med sin egen stemme. Den gir oss mulighet til å dikte alt det vi ønsker å skape.

Stemning i buskene
Det kan være en hendelse som setter tonen i boka, eller et reaksjonsmønster, eller ord som går igjen. Lær å vise fram følelsene i teksten, ikke bare sette ord på dem.

Folk vi elsker å hate
Våre nærmeste er ofte bærere av de mest ubehagelige speil. Det er ikke nødvendig å konfrontere noen, men kanskje må vi gå i oss selv for å fortelle sannheten om den andre. Dialog er mer enn spørsmål og svar.

Prøvelser til begjær
Det som stopper oss, fortellingen, og karakterene i den, er ofte det som også blir mest frigjørende og viktig. Vi prater om motivasjon og framdrift.

Tidslinjer og plott
Strengene vi bærer viser hvem vi er og gjennom å spille på dem viser vi verden noe sant. Vi prater om skriverutiner og hvordan bruke tiden til vår fordel. Ikke all litteratur er underholdning, og plott er ikke det som skal til for å gjøre en bok spennende. Likevel må vi snakke om årsak/virkning, hvordan legge ut åte til leseren.

Hos Arne er et kunst og kulturhus på Grünerløkka som er inspirert av den norske filosofen og fjellklatreren Arne Næss. Deres pilarer er demokrati, dypøkologi, dialog og lek.