Søren + Regine = Sant?

05.05 - 09.05.23


TICKETS

”Jeg er estetikeren! Jeg er erotikeren! Jeg kjenner kjærlighetens vesen. Å dikte seg inn i en pike det er en kunst, men å dikte seg ut av henne, det er et mesterstykke”!

Om Søren Kierkegaard levde som han skrev:” Dydig om dagen, den rene attrå om natten”, er heller tvilsomt. Med den turbulente forlovelsen til den yngre Regine Olsen, har Søren og Regine skrevet seg inn i verdenslitteraturen som en av dens store kjærlighetshistorier. De vil alltid tilhøre hverandre, nettopp fordi de aldri fikk hverandre i virkeligheten!Men hvem var disse to? Historien om magisteren i teologi, Søren Kierkegaard, og den unge Regine Olsen, som drømte hun var en Jeanne d’Arc, løper parallelt med boken av Kierkegaard Forførerens dagbok. Gjennom tekstutdrag fra Kierkegaards estetiske dikterkunst og magisk teater til klassisk musikk, gjenopplives kjærlighetshistorien mellom de to.

Kristine Hjulstad er lege og artist og har utviklet sitt eget kunstuttrykk – magisk teater – der teater, tryllekunst og musikk forenes. Hun har bakgrunn i drama, teatervitenskap og idehistorie. Kristine har opptrådt ved blant andre Musikfestspiele Potsdam, Stavanger internasjonale kammermusikkfestival og Glogerfestspillene, samt en rekke engasjementer i utlandet. I 2003 mottok hun hedersbevisningen” Årets tryllekunstner” av Magiske Cirkel Norge.

Dørene åpner 18.30
Forestillingen begynner 19.00.


Dørene stenges når stykket begynner, viktig å komme i tide.Sagt om forestillingen:”Kristine Hjulstad er en av livets store trollkvinner på scenen. Hennes forestilling om Søren Kierkegaards forlovede Regine Olsen overgår det meste som er laget av filosofiske opplevelser i dette århundre. Et mesterverk! Bring det ut til folket Kristine. Færder Kulturfestival elsker deg”! Arne Johan Furseth, leder Færder Kulturfestival.”Dette var ikke bare fin tryllekunst i all sin enkelthet, på det beste, det var betagende å være vitne til, dette var poesi på et høyt plan! Derfor reiste jeg meg og applauderte for deg, Kristine”! Jan Crosby, Nettmagazinet.