Vernissage - Julius Karoubi

21.01.23


Velkommen til vernissage med kunstner Julius Karoubi.

21.01.2023

Dørene åpner 18.00.

Julius Karoubi
"Colle à carrelage"

I en blå container bak Rema 1000 ligger det noen fliser i et hav av logoer. De ligger som biter av evigheten: Flyter som bruddstykker fra et annet rom og en annen tid. Som om de har seilt inn som flaskeposter og prøver å fortelle noe. Røper de en tidligere tilhørighet? Eksisterer de noe annet sted enn her og nå, i dypet av denne containeren, blant gipsplater, skviste tomflasker og utgått mat? En kan tenke at de tidligere omkranset sluket i en dusj i naboblokken, eller kanskje heller prydet veggene til kebabsjappen på hjørnet. Men det blir bare spekulasjoner. Det er nettopp det de gjør, de lar oss spekulere. Deres samtidige fortid tvinger frem fabler i oss. Kanskje er det klumsete å skulle mene noe om disse fantasiene, om alle assosiasjonene som dukker opp, men hva om det er verdt forsøket? Hva om de og alt som omringer dem kan si noe om hva som blir igjen etter vi alle har kastet loss?

Julius Karoubi (f. 1998) jobber med mosaikk, tegning og maleri, og henter inspirasjon fra elementer i emballasje, popkultur og familiens røtter i Algerie. Han undersøker spørsmål rundt kultur, tradisjon, historie og materialitet: Hva er det som står igjen etter oss om 1000 eller 10.000 år, og hvilke historier vil disse objektene fortelle? Hva skjer når et motiv tas ut av sin flyktige sammenheng og stiliseres eller abstraheres?

Han begynte å samle emballasje som han fotograferer og tegner da han jobbet i dagligvarebutikk, og plukker opp mosaikk fra containere som han hogger til nye, statiske motiver med dynamiske beretninger. Gjennom sin urbane, arkeologiske praksis, fremstiller han hele tiden nye utsnitt av samtiden.

Hos Arne viser han x mosaikker og x malerier.

Utstillingstekst av Rafael Juval Angelo Eish